ВІДРОДІМО ДУХОВНІСТЬ

2013-12-26

Творча робота

Дидин Лілії, учениці 11 класу, учасниці конкурсу есе

«Молітесь Богові одному, молітесь правді на землі»

(духовне начало в поезії Тараса Шевченка)

ВІДРОДІМО ДУХОВНІСТЬ

Напередодні святкування 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка – великого генія національного пророка, духовного наставника українців – як ніколи, доречно ще раз погортати сторінки «Кобзаря», щоб набратися безмежної любові до рідного народу, відродити зернини духовності та єдності. думок про волю і свободу, а готовою програмою національного, культурного і політичного

У сьогоднішній непростий і нелегкий час поема «і мертвим, і живим, і ненародженим…» є не тільки синтезом Шевченкових визволення України. Та найголовнішим є те, на мою думку, що поет закликає нас об’єднатись у спільній боротьбі, розбудовувати майбутнє на засадах християнської моралі. Якби всі українці за дороговказ взяли слова Шевченка: «Коли хто говорить: люблю Бога, а брата свого ненавидить, - лжа оце» - то щасливе майбутнє України було б не за горами.

Звичайно, що українці багато терпіли знущань, але завдяки єдності, наполегливості, волелюбності, здобули собі державу.

Однак головним є тепер не втратити все, що здобули з продовж віків. Для цього потрібно керуватися Божими заповідями, побрататися, не шукати добра у чужих краях, не цуратися своєї мови та історії. Бо ми, українці, були і є поборниками волі і правди святої». З нами завжди був Бог і Шевченкове слово – могутнє, як меч, незгасне, як сонце.

Шевченко завжди жив і творив з Богом. У нього він вимолював кращу долю для свого народу, його вважав найбільшою підтримкою. Поет вважав, що внутрішній світ людини зміниться - і зміниться суспільство. Якщо нація духовно багата, то її не здолати, не спустошити. Таке суспільство духовно відродиться. Добро, правда, чесність, милосердя, мораль повинні займати гідне місце у засадах державності.

Утверджуймо державність, неухильно йдімо до спільної мети, духовно відроджуймось та втілюймо у життя Шевченкові мрії.

…..Іменем Христовим возобновим наш тихий рай.

Кiлькiсть переглядiв: 164

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930